ЛЮБИ, ВИВЧАЙ І БЕРЕЖИ СВІЙ РІДНИЙ КРАЙ - Бесараб, Микола; Левицька, Юлія; Мельник, Юлія; Шуйська, Людмила (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті автор досліджує значення рідного краєзнавства у поглибленні знань, умінь і навичок учнів, розвитку їхніх здібностей та пізнавальної активності; наголошує на здобутках вітчизняних вчених-краєзнавців, необхідних для краєзнавчих досліджень. В статье автор исследует значение родного краеведения в углублении знаний, умений и навыков учеников, в развитии их способностей и познавательной активности; акцентирует внимание на наследии отечественных ученых-краеведов, необходимых для краеведческих исследований. In the article the authors pays attention to the importance of the local history studies for children’s knowledge and skills, as well ass for the development of their abilities and cognition activeness. They emp