ПОТЕНЦІАЛ ЗМІСТУ ТА ФОРМ НАВЧАЛЬНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДІВ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ВЧИТЕЛІВ БІОЛОГІЇ - Іванова, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті доведено, що роботу з удосконалення професійної компетентності вчителів в закладах післядипломної освіти можливо здійснювати переважно в межах функціональної та галузевої складових навчально-тематичних планів підвищення кваліфікації за кредитно-модульною системою навчання. Зроблено висновок про те, що технологічною основою розвитку професійної компетентності педагогів повинні стати переважно активні та інтерактивні технології навчання, кооперативна співпраця, навчальна самоорганізація. В статье доказано, что работу по усовершенствованию профессиональной компетентности учителей в заведениях последипломного образования возможно осуществлять преимущественно в пределах функциональной и отраслевой составных учебно-тематических планов повышения квалификации по кредитно-модульной системе учебы. Сделан вывод о том, что технологической основой развития профессиональной компетентности педагогов должны стать преимущественно активные и интерактивные технологии учебы, кооперативное сотрудничество, учебная самоорганизация. In a paper is proofed that work in a field of teachers’ professional perfection in establishments of postgraduate education may be fulfilled mainly in frames of functional and branch elements of the educational-thematic plans of the qualification raising according to credit-module educational system. It is made a conclusion that technical basis for professional development of teachers must become mainly active and interactive educational technologies, corporate collaboration and learning self-organizing.