ПЕРЕДУМОВИ ВПРОВАДЖЕННЯ КОНЦЕПЦІЙ ПОЛІКУЛЬТУРНОЇ ОСВІТИ У РЕСПУБЛІЦІ ПОЛЬЩА - Івашко, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті охарактеризовано передумови, які сприяли розвитку полікультурної освіти у Республіці Польща. Розглянуто питання стрімкого зростання кількості шкіл для національних меншин та етнічних груп. Подано інформацію відносно освіти іммігрантів, біженців, репатріантів у Польщі. В статье охарактеризовано предпосылки, которые способствовали развитию поликультурного образования в Республике Польша. Рассмотрены вопросы стремительного роста количества школ для национальных меньшин и этнических групп. Подано информацию об образовании иммигрантов, беженцев, репатриантов в Польше. The article deals with the prerequisites, which favoured the development of the multicultural education in Poland. The questions of swift growth of schools for national minorities and ethnic groups have been considered. The information about the education of migrants, refugees and repatriates has been presented.