ПОНЯТІЙНО-КАТЕГОРІАЛЬНИЙ АПАРАТ УКРАЇНСЬКОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ДУМКИ ДРУГОЇ ПОЛ. XVII – КІНЦЯ XVIII ст. - Кочубей, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті висвітлюється становлення педагогічної термінології в Україні другої половини XVII – кінця XVIII століття, показано використання термінів на позначення понять, пов’язаних з навчально-виховним процесом. В статье освещается возникновение педагогической терминологии в Украине второй половины XVII – конца XVIIІ века, показано использование терминов на обозначение понятий, связанных с учебно-воспитательным процессом. The article gives the idea of the pedagogical terminology forming in late 17th – late 18th centuries in Ukraine. The terms used to characterize educational process are analyzed.