ЕКОЛОГІЧНЕ ВИХОВАННЯ ПІД ЧАС СОЦІАЛЬНОГО СЛУЖІННЯ ЦЕРКВИ (ДИЯКОНІЇ) - Біланич, Михайло; Бокотей, Олександр (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядається дияконія (соціальне служіння Церкви, служіння милосердя), як альтернативний і потенційно ефективний засіб для виховання бережливого ставлення людини до навколишнього природного середовища та раціонального використання природних ресурсів. Запропоновані можливі шляхи формування християнської екологічної свідомості в процесі дияконії, зокрема під час служіння нужденним матеріальною допомогою, а також соціального служіння в процесі реалізації освітніх програм та ін. В статье рассматривается диакония (социальное служение Церкви, служение милосердия), как альтернативное и потенциально эффективное средство для воспитания бережливого отношения человека к окружающей естественной среде и рациональному использованию природных ресурсов. Предложенные возможные пути формирования христианского экологического сознания в процессе диаконии, в частности во время служения нуждающимся материальной помощью, а также социального служения в процессе реализации образовательных программ и др. Social service of Church (service of mercy) is examined in article, as an alternative and potentially effective mean for education of thrifty relation of man to the natural environment and rational use of natural resources. Possible ways of forming of christian ecological consciousness in the process of service of mercy, in particular during service beggarly a material help, and also social service in the process of realization of the educational programs and other are offered.