КОНЦЕПТУАЛЬНІ ПІДХОДИ ЩОДО РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ КВАЛІФІКОВАНИХ РОБІТНИКІВ З МЕТАЛООБРОБКИ В ПТНЗ - Вайнтрауб, Марк (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Досліджено та проаналізовано сучасні концептуальні підходи щодо розвитку професійного навчання кваліфікованих робітників з металообробки в ПТНЗ під час навчально-виробничого та виховного процесу. Враховуючи ці сучасні підходи в професійній школі, можна вийти на сучасну модернізацію професійно-технічної освіти. Вона повинна враховувати ринкові відносини в нашій державі, розвиток державного та приватного підприємництва, впровадження новітніх технологій, необхідність інтеграції нашої країни у світове співтовариство, розвиток творчої особистості. Исследованы и проанализированы современные концептуальные подходы по развитию профессионального обучения квалифицированных рабочих по металлообработке в ПТУ во время учебно-производственного и воспитательного процесса. Учитывая эти современные подходы в профессиональной школе, можно выйти на современную модернизацию профессионально-технического образования. Она должна учитывать рыночные отношения в нашем государстве, развитие государственного и частного предпринимательства, внедрение новейших технологий, необходимость интегр Contemporary conceptual approaches to the development of vocational training of skilled workers in metal working in the vocational schools during the school industrial and educational process are investigated and analyzed. Taking into consideration these current approaches to vocational school, you can get a modern upgrade of vocational education. It must take into account market relations in our country, the development of public and private enterprise, the introduction of new technologies, the need to integrate our country into the global community, the development of creative personality.