ОСВІТНІЙ МОНІТОРИНГ В КОНТЕКСТІ ЄВРОПЕЙСКОГО ВИМІРУ - Єрмакова, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядаються особливості виникнення та впровадження моніторингу професійної підготовки майбутнього фахівця. Розглянуто основні сфери застосування моніторингу як способу наукового дослідження. Подані, за науковим дослідженням автора, деякі вимірювання навчального процесу та проведення моніторингу освіти за періодами у контексті європейського виміру. Визначено основні функції освітнього моніторингу. В статье рассматриваются особенности возникновения и внедрения мониторинга профессиональной подготовки будущего специалиста. Рассмотрены основные области применения мониторинга как способа научного исследования. Представлены, по научным исследованиям автора, некоторые измерения учебного процесса и проведения мониторинга образования за периодами в контексте европейского измерения. Определены основные функции образовательного мониторинга. The article discusses the features of the implementation and monitoring of training future specialist. The main scope of monitoring as a means of scientific research is defined. Submitted by the author’s research, some measure of the educational process and monitoring of education for periods in the context of European dimension are presented. The main function of educational monitoring.