РОЗВИТОК МОЛОДШИХ ПІДЛІТКІВ У ПОЗАНАВЧАЛЬНІЙ ПІЗНАВАЛЬНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ - Іванова, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У даній статті проаналізовано можливості, що містить позанавчальна пізнавальна діяльність для розвитку молодших підлітків. Позакласна пізнавальна діяльність є продовженням цілеспрямованої роботи зі збагачення школярів знаннями, розвитку їх творчих можливостей і здібностей. Її головними перевагами є цілковите підпорядкування інтересам підлітків, атмосфера психологічного комфорту, можливість вияву й розвитку індивідуальних здібностей. В данной статье проанализировано возможности внеучебной познавательной деятельности для развития младших подростков. Внеклассная познавательная деятельность является продолжением целенаправленной работы по обогащению школьников знаниями, развитию их творческого потенциала и способностей. Главными ее преимуществами являются полное подчинение интересам подростков, доброжелательная атмосфера, возможность выявления и раскрытия индивидуальных способностей. Opportunities that have after-studying activities for the mental development of younger teenagers have been analyzed in this article. Being the continuous of school work of giving knowledge, developing creative potential of pupils and their individual skills, after-studying activities totally follow the real teenagers interest and age demands, create psychologically comfortable atmosphere necessary for pupils self-development.