ПРОПЕДЕВТИКА ЗНАНЬ З ХІМІЇ ОРГАНІЧНИХ РЕЧОВИН В ОСНОВНІЙ ШКОЛІ - Іваха, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті досліджена проблема пропедевтики знань хімії органічних сполук в основній школі. Представлено структуру та зміст занять відповідного гуртка для учнів дев’ятого класу. Розкрито суть гурткових занять за трьома розділами; описано заняття, на яких учні знайомляться з усіма хімічними елементами, їх складом, виконують практичні завдання. В статье исследована проблема пропедевтики знаний химии органических веществ в основной школе; описано структуру и содержание занятий соответствующего кружка для учеников девятого класса. Расскрыто суть кружковых занятий по трем разделам; описаны занятия, на которых ученики знакомятся со всеми химическими елементами, их составом, выполняют практические задания. The problem of perpetrating students for studying chemistry of organic compounds in secondary school is examined in the article; the structure and content of lessons of the proper circle for students of the ninth grade is presented. The essence of circle lessons of three chapters; classes on which pupils get acquinted with all chemical elements, its content; do their practical classes.