ЕСТЕТИЧНЕ СВІТОСПРИЙМАННЯ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ ЯК ПЕДАГОГІЧНА ПРОБЛЕМА - Толстих, Ольга (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Автор статті обґрунтовує особливості естетичного світосприймання молодших школярів на основі аналізу досліджень вітчизняної та зарубіжної педагогіки. Розкриває історичний аспект питання естетичного виховання учнів засобами мистецтва; з’ясовує роль естетичного компоненту в освітньому процесі; характеризує мистецтво як чинник естетичного виховання. Автор статьи обосновывает особенности эстетического мировосприятия младших школьников на основе анализа исследований отечественной и зарубежной педагогики. Раскрывает исторический аспект вопроса эстетического воспитания учащихся средствами искусства; выясняет роль эстетического компонента в образовательном процессе; характеризует искусство как фактор эстетического воспитания. The article substantiates the peculiarities of aesthetic outlook of younger pupils on the basis of studies of domestic and foreign pedagogy. The author reveals the historical aspect of the question of aesthetic education of students by means of art; clarifies the role of the aesthetic component of the educational process, describes art as a factor in aesthetic education.