ЕФЕКТИВНЕ ПРОФЕСІЙНЕ СТВЕРДЖЕННЯ СТУДЕНТІВ ФІЛОЛОГІЧНОГО НАПРЯМКУ ЯК РЕЗУЛЬТАТ ВИХОВАННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ САМОРЕГУЛЯЦІЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Герантія, Тамара (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Автор надає важливості питанню формування педагогічних умов, сприятливих для виховання та використання саморегуляції професійної діяльності у студентів філологічного напряму. Використовує методику визначення рівня локуса контролю, та порівнює отримані результати з принципами процесу саморегуляції діяльності. Отримані результати сприятимуть самостановленню особистості, відповідальності за свої дії та результат, соціально-професійній зрілості кожного студента. Автор указывает на важность вопроса о формировании педагогических условий, способствующих воспитанию и использованию саморегуляции профессиональной деятельности у студентов филологического направления. Использует методику определения уровня локуса контроля, и сравнивает полученные результаты с принципами процесса саморегуляции деятельности. Полученные результаты будут способствовать самостановлению личности, ответственности за свои действия и результат, социально-профессиональной зрелости каждого студента. The author points out the importance of forming the pedagogical terms, that will help in training and further usage of professional self-regulation among students of philological direction. The author uses a methodology for determining the level of locus of control, and compares the results with the principles of selfregulation activities. The received results will further the self-growth of a person, responsibility for own actions and the results, social and professional maturity of each student.