ЗАДАЧА ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ ДОСЛІДНИЦЬКИХ УМІНЬ УЧНІВ НА УРОКАХ ІНФОРМАТИКИ - Мельник, Юрій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті досліджено доцільність використання задач як засобу формування навичок учнів щодо набуття власної навчально-дослідницької діяльності на уроках інформатики. Обгрунтовано можливості дослідницького підходу до навчання інформатики та окреслено можливості задач у формуванні дослідницьких умінь. В статье исследовано использование задач, как средства формирования навыков учеников относительно сформированности собственной учебно-исследовательской деятельности на уроках информатики. Обоснованы возможности исследовательского подхода к обучению информатики и очерчены возможности задач в формировании исследовательских умений. The use of sums as the mean of forming students’ skills in relation to acquisition of own teaching research activity on the lessons of informatics is examined in the article. The possibilities of research approach to teaching informatics are substantiated and the possibilities of tasks at forming of research skills are outlined.