ОБРАЗ «Я» ДИТИНИ-ДОШКІЛЬНИКА І ФОРМУВАННЯ ЙОГО ЛІДЕРСЬКИХ ЯКОСТЕЙ - Каменева, Катерина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядаються основні психолого-педагогічні аспекти формування особистості дошкільника, які сприяють ставленню лідерських якостей дитини. Проаналізовано роботи, які представляють великий інтерес і мають принципове значення для дослідження механізмів формування образу «я», морального виховання, емоційного розвитку дітей дошкільного віку. В статье рассматриваются основные психолого-педагогические аспекты формирования личности дошкольника, способствующие становлению лидерских качеств ребенка. Проанализированы работы, которые представляют большой интерес и имеют принципиальное значение для исследования механизмов формирования образа «я», нравственного воспитания, эмоционального развития детей дошкольного возраста. The main subject of this article is psychological-pedagogical aspects of the development and formation of preschool child that help to form the leading qualities of preschool child. Analyzed works which are of great interest and are of fundamental importance for the study of mechanisms of the image formation «I» moral education, emotional development of preschool children.