САМООСВІТНЯ КОМПЕТЕНТНІСТЬ ВЧИТЕЛЯ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ В СИСТЕМІ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ - Ратушинська, Анастасія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Специфіка праці вчителя спонукає його поповнювати знання і вміння все життя. В системі неперервної освіти самоосвіта виконує роль сполучної ланки між дискретно поступовими ступенями і стадіями організованого навчання, надаючи освітнього процесу цілісний і східний характер. Кожен педагог повинен побудувати свій шлях досягнення вершини професіоналізму і прагнути до неї. Необхідні для цього організаційно-педагогічні умови розглядаються у статті. Специфика труда учителя побуждает его пополнять знания и умения всю жизнь. В системе непрерывного образования самообразование исполняет роль связующего звена между дискретно постепенными степенями и стадиями организованной учебы, давая образовательному процессу целостный и восходящий характер. Каждый педагог должен построить свой путь достижения вершины профессионализма и стремиться к ней. Необходимые для этого организационно-педагогические условия рассматриваются в статье. The specific of labour of teacher induces him to fill up knowledge and ability right through life. In the system of continuous education a self-education is carried out by the role of interlink between discretely gradual degrees and stages of the organized studies, giving educational process integral and east character. Every teacher must build the way of reaching the summit of professionalism and aspire to it. Necessary for this purpose organizationally pedagogical terms are examined in the article.