ОБРАЗ ДИТИНСТВА У ЗВИЧАЯХ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ - Рогальська, Надія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті обґрунтовано проблему образу дитинства у звичаях і традиціях українського народу, яким було накопичено емпіричний досвід у галузі виховання підростаючого покоління. Цей досвід передавався від покоління до покоління засобами усної народної творчості. В статье рассматривается проблема образа детства в обрядах и традициях украинского народа, который накопил эмпирический опыт в области воспитания подрастающего поколения. Этот опыт передавался из поколения в поколения средствами устного народного творчества. In the article the problem of the image of childhood in the customs and traditions of Ukrainian people and accumulated empirical experience in the education of the younger generation is grounded. This experience is passed from generation to generation by means of oral folklore.