СТРУКТУРА КОМУНІКАТИВНО СПРЯМОВАНОГО ТЕСТОВОГО ЗАВДАННЯ З ЧИТАННЯ АНГЛОМОВНОЇ ФАХОВОЇ ЛІТЕРАТУРИ - Король, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Метою цієї публікації є конкретизація структури та характеристик компонентів комунікативно спрямованого тестового завдання з читання англомовної фахової літератури, а також визначення шляхів практичного втілення запропонованої послідовності моделювання ситуацій реального спілкування під час розробки конкретного тестового завдання. На основі аналізу й синтезу сучасних методичних джерел уточнено визначення тестового завдання, прокоментовано структуру і зміст специфікації комунікативно спрямованого тестового завдання з читання, з’ясовано характер відображення її основних компонентів у відповідних компонентах тестового завдання з читання. Целью данной публикации является конкретизация структуры и характеристик компонентов коммуникативно-ориентированного тестового задания по чтению англоязычной специальной литературы, а также определение путей практического воплощения предложенной последова-тельности моделирования ситуаций реального общения во время разработки тестового задания. Определение тестового задания уточнено на основании анализа и синтеза современных методических источников. Прокомменти-рованы структура и содержание спецификации коммуникативно-ориентированного тестового задания по чтению. Представлен характер отображения ее основных компонентов в соответствующих компонентах тестового задания по чтению. The given article is aimed at the specification of the structure and component features of communicative test task in English reading for specific purposes and determining the ways of practical application of the suggested modelling algorithm of the situations of real communication while composing the test tasks. The need in communicative approach to testing is grounded. The definition of the test task is provided on the basis of analysis and synthesis of modern methodical sources. The structure and the content of communicative test task specification are commented on. The way they are reflected in the main components of the test task in English reading for specific purposes is presented. The examples of relevant real test task components are provided. The requirements to be met by each test task component are listed. The prospective of future investigation is singled out.