ДО ПИТАННЯ РОЗВИТКУ УМІНЬ І НАВИЧОК УСНОГО Й ПИСЕМНОГО МОВЛЕННЯ В СТУДЕНТІВ НЕМОВНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ - Безлюдний, Олександр (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглядається аутентичний текст як основа для розвитку усного й писемного мовлення в студентів немовних спеціальностей. Згідно з сучасними дослідженнями, висвітлено етапи роботи з автентичним текстом, які сприяють розвитку усного й писемного мовлення. Автор підкреслює, що робота студентів з англомовним текстом допомагає вчителю викликати цікавість до вивчення іноземних мов, розвинути креативність, уяву, розумові якості студентів, активувати знання лексики та граматики, розвивати уміння усного та писемного мовлення. Автор підводить підсумок, що процес опрацювання тексту мотивує студентів вивчати англійську мову, сприяє покращенню розуміння головної ідеї тексту, допомагає виявити труднощі, які викликають у студентів під час усного та писемного мовлення.