ТУРИСТСКО-КРАЕВЕДЧЕСКАЯ ДЕЯТЕЛЬНОСТЬ КАК СОСТАВНАЯ ЧАСТЬ ОБРАЗОВАТЕЛЬНЫХ ПРОГРАММ - Ивлева, Надежда (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті констатовано, що в цей час найбільш ефективною формою організації туристсько-краєзнавчої діяльності учнів є польові туристські табори, які вимагають мінімальних економічних витрат і дають високий педагогічний ефект. Вони сприяють не тільки збереженню складу дитячих об’єднань, але і вирішенню питань продовження навчального процесу, підготовки дитячого туристського та краєзнавчого активу, обміну досвідом роботи педагогів, підвищення їхньої кваліфікації.