КОМПОНЕНТНИЙ СКЛАД ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ПРИРОДНИЧИХ ДИСЦИПЛІН ДО ПРИРОДООХОРОННОЇ РОБОТИ - Люленко, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглянуто компонентний склад підготовки майбутнього вчителя природничих дисциплін до природоохоронної роботи. Виокремлено когнітивний, мотиваційно-ціннісний, практично-діяльнісний компоненти, кожен з яких вирізняється змістом, структурою та методами їх реалізації. Забезпечення єдності даних компонентів сприяє розвитку екологічних знань, природоохоронних вмінь та навичок здійснювати природоохоронну роботу, основою якої є збереження природи як вищої цінності.