РІВЕНЬ ВОЛОДІННЯ ГЕОГРАФІЧНОЮ КОМПЕТЕНТНІСТЮ ТА ЇЇ СКЛАДОВИМИ В УЧНІВ ОСНОВНОЇ ТА СТАРШОЇ ШКОЛИ (РЕЗУЛЬТАТИ АНКЕТУВАННЯ УЧНІВ) - Науменко, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті висвітлено кількісно-якісні результати констатувального експерименту з проблеми технологій оцінювання географічної компетентності учнів основної та старшої школи, зокрема, результати анкетування учнів щодо їхнього рівня володіння географічною компетентністю. У ході дослідження виявлено рівні володіння учнями 6–10 класів такими уміннями: орієнтуватися на місцевості; користуватися географічною картою, атласом, топографічним планом місцевості, планом і картою міста, компасом; застосовувати географічні знання і вміння в побуті та в повсякденному житті; самостійно здобувати географічну інформацію. Подано рекомендації щодо підвищення рівня географічної компетентності учнів.