ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ ЯК УМОВА Й ПЕРЕДУМОВА СВІДОМОГО ВИХОВАННЯ СУЧАСНОГО ВЧИТЕЛЯ - Соколенко, Людмила (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
В статті розглядається важлива роль виховання у студентської молоді свідомого, активного відношення до здоров’я, культури здоров’я, здорового способу життя, як до головної людської цінності. Висвітлені питання вивчення ролі виховання особистості нової формації, яка поєднує в собі інтелігентність, моральні якості, високий професійний рівень та активну громадську позицію. Окреслено інтегративний комплекс заходів для попередження й нейтралізації негативних факторів, що деформують здоров’я людей.