МОДЕЛЬ СИСТЕМИ ПІДГОТОВКИ КЕРІВНИКІВ СИСТЕМИ ВИЩОЇ ОСВІТИ ДО РЕГУЛЮВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ У СФЕРІ ТРАНСФЕРУ ТЕХНОЛОГІЙ - Вороненко, Олександр (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Стаття присвячена визначенню основних рис моделі системи підготовки керівників системи вищої освіти, а саме – такої моделі, яка базуватиметься на підготовці керівників вищої школи України до ефективного управління інноваційними процесами. Управління інноваційними процесами має починатися з позитивних зрушень у системі вищої освіти і завдяки цьому надавати імпульс інноваціям у сфері економіки, та й в усьому суспільстві. Ядром такої підготовки є формування необхідних компетентностей щодо успішного регулювання діяльності у сфері трансферу технологій.