ПОНЯТТЄВО-ТЕРМІНОЛОГІЧНИЙ ІНСТРУМЕНТАРІЙ ПОРІВНЯЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ ШКІЛЬНОЇ АЛЬТЕРНАТИВНОЇ ОСВІТИ - Заболотна, Оксана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Статтю присвячено аналізу лексикографічних джерел щодо визначення понять «альтернативна педагогіка», «альтернативна освіта» і «альтернативна школа». Зроблено висновок про відсутність єдиних підходів до тлумачення цих понять в українській педагогіці. Запропоновано їхнє авторське визначення.