ГУМБОЛЬДТІВСЬКА АНТРОПОЦЕНТРИЧНА КОНЦЕПЦІЯ МОВИ - Кришко, Анна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглядається антропоцентрична концепція мови, яку створив видатний німецький вчений кінця ХVІІІ – початку ХІХ ст. Вільгельм фон Гумбольдт, а також питання впливу гумбольдтівської лінгвістичної концепції на розвиток мовної освіти й науки в країнах Європи у ХІХ – на поч. ХХ ст. та на становлення мовознавства як самостійної наукової галузі.