ПОСТАТЬ ЯНА АМОСА КОМЕНСЬКОГО В ОБРАЗОТВОРЧОМУ МИСТЕЦТВІ - Солощенко, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Статтю присвячено постаті великого педагога і вченого Яна Амоса Коменського. Проаналізовано найвищі досягнення портретного жанру в Європі у XVII столітті. Зазначено кагорту митців, які пов’язані з постаттю Коменського. Встановлено, що особистість ученого стала предметом творчого натхнення відомих майстрів пензля та гравюри, які прагнули відобразити духовність Я. А. Коменського, харизматичну зовнішність та його багатий внутрішній світ.