ЗАСОБИ ПРОФЕСІЙНО ОРІЄНТОВАНОГО НАВЧАННЯ УКРАЇНСЬКОГО ПРАВОПИСУ В ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Вітюк, Валентина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Мета статті – аналіз теоретичних джерел і практичного досвіду для здійснення опису засобів формування правописної компетентності майбутніх учителів початкових класів Нової української школи. Методи дослідження: аналіз і синтез під час опрацювання педагогічної та лінгводидактичної літератури; теоретичне осмислення й узагальнення досвіду роботи над формуванням правописної компетентності студентів; спостереження й аналіз занять з дисципліни «Практикум з українського правопису» для студентів спеціальності «Початкова освіта». Резюмуємо: в умовах модернізації вищої освіти особливої актуальності набувають інноваційні засоби навчання – електронні освітні ресурси, графічні організатори і т. под.