РОЗВИТОК ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ МАЙБУТНІХ ПІАНІСТІВ-ВИКОНАВЦІВ У ПЕДАГОГІЧНИХ ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Кайкова, Марина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглянуто сутність та зміст понять «творчість», «творчий потенціал», висвітлено їх структуру. На основі здійсненого аналізу сучасних наукових праць розкрито проблему розвитку творчого потенціалу майбутніх піаністів-виконавців у педагогічних закладах вищої освіти. Виокремлено професійно важливі особистісні якості музиканта-виконавця, які ефективно впливають на його виконавську діяльність та забезпечують творчу активність. Визначено місце творчого потенціалу майбутніх піаністів-інструменталістів у розвитку їх професійних особистісних якостей. Аргументовано необхідність розвитку творчого потенціалу піаністів-виконавців для їх виконавської діяльності.