МЕТОДИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ НАВЧАННЯ ФРАЗЕОЛОГІЗМІВ НА УРОКАХ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ В ПОЧАТКОВІЙ ШКОЛІ - Калужська, Лілія; Гончарова, Ольга (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Стаття присвячена особливостям навчання фразеологізмів на уроках англійської мови в початковій школі. У статті розглянуто основні особливості сучасного теоретичного доробку фразеології та визначено можливість його використання для підвищення ефективності вивчення іншомовних фразеологізмів; запропоновано вправи, спрямовані на навчання учнями фразеологізмів на уроках англійської мови в початковій школі. Для цього було використано такі методи дослідження: аналіз наукової літератури із лексикології, стилістики англійської мови, педагогіки, психології та методики навчання англійської мови в початковій школі. Зроблено висновки про те, що використання стійких словосполучень у конкретному контексті підвищує мотивацію учнів до вивчення англійської мови, дозволяє легше запам’ятовувати мовні одиниці.