ПІЗНАВАЛЬНИЙ ІНТЕРЕС ЯК ОСНОВА ФОРМУВАННЯ ЗНАНЬ І ТВОРЧОГО МИСЛЕННЯ СТУДЕНТІВ - Черновол, Надія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглянуто питання формування в студентів знань і творчого мислення, що є одним із головних завдань вищої школи. Виокремлено пізнавальний інтерес, його розвиток з використанням, зокрема, відповідних історичних прикладів. Досягненню мети сприяло використання таких загальнонаукових методів, як аналіз, конкретизація, педагогічне спостереження, порівняння. Наголошено на важливості інтерактивних методів навчання, зокрема, на широких можливостях використання в навчальному процесі технічних університетів методу кейсів.