ФОЛЬКЛОРИСТИЧНИЙ ДОРОБОК М. ЛЕОНТОВИЧА У КОНТЕКСТІ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ - Терешко, Інна; Пшемінська, Лариса (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті визначено методичні концепти організації, запису, обробки та документування фольклору видатним українським композитором, диригентом, педагогом Миколою Леонтовичем. Розкрито інтерес митця до народної пісні, досліджено його цілеспрямовану працю як записувача народних мелодій, означено підходи композитора щодо збирання, вивчення та популяризації фольклору України. Проаналізовано спогади друзів, учнів, що розкривають його багатогранну композиторську та фольклористичну діяльність.