ЕФЕКТИВНІСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ПРОЦЕСІ ВИКЛАДАННЯ ІНОЗЕМНИХ МОВ НА НЕМОВНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЯХ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Безлюдна, Віта (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2021)
У статті проаналізовано ефективність застосування інноваційних технологій у процесі викладання іноземних мов у немовних закладах вищої освіти. Схарактеризовані поняття «інновація», «освітні інновації», «інноваційне навчання» у контексті іншомовної підготовки студентів немовних спеціальностей закладів вищої освіти. З’ясовано, що інноваційні технології в процесі викладання іноземних мов у ЗВО науковці розглядають на основі принципів компетентнісного, діяльнісного і комунікативного підходів, у розробці ефективних моделей навчання, заснованих на системних дослідженнях, застосуванні сучасних методів навчання, залученні студентів до проєктної діяльності тощо. Ключові слова: інновації, інноваційні технології, іноземні мови, студенти, заклади вищої освіти, компетентнісний підхід