КАТЕГОРІАЛЬНО-ПОНЯТІЙНИЙ АНАЛІЗ ПРОБЛЕМИ ДОСЛІДЖЕННЯ СФОРМОВАНОСТІ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ВИКЛАДАЧІВ ІНОЗЕМНИХ МОВ ЗАСОБАМИ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Галецький, Сергій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2021)
У статті представлено категоріально-понятійний аналіз проблеми дослідження сформованості комунікативної компетентності майбутніх викладачів іноземних мов засобами інформаційно-комунікаційних технологій. Проаналізовано поняття комунікації, комунікативної компетенції, комунікативної компетентності, подано їхнє авторське визначення. Встановлено зв’язок поняття комунікативної компетентності з поняттям комунікації; обґрунтовано двоєдиність поняття комунікативної компетентності. З’ясовано комунікативні ознаки та інформаційно-технологічні характеристики основних життєвих компетенцій. Ключові слова: компетентність, компетентнісний підхід, формування, комунікація, комунікативна компетентність, викладач іноземних мов, засіб, інформаційно-комунікаційні технології.