ФОРМУВАННЯ КОМУНІКАТИВНО-МОВЛЕННЄВИХ УМІНЬ У ДІТЕЙ МОЛОДШОГО ШКІЛЬНОГО ВІКУ В УМОВАХ ІНКЛЮЗИВНОГО НАВЧАННЯ - Голуб, Володимир; Голуб, Надія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2021)
У статті проаналізовано стан досліджуваної проблеми у науковій літературі. Уточнено зміст дефініцій «комунікативні вміння», «комунікативно-мовленнєві вміння» та «комунікативно-мовленнєвий розвиток». Розглянуто особливості розвитку комунікативно-мовленнєвих умінь у дітей молодшого шкільного віку в умовах інклюзії. Визначено педагогічні умови формування комунікативно-мовленнєвих умінь у молодших школярів в інклюзивних класах на уроках навчального предмета «Я досліджую світ». Ключові слова: комунікативно-мовленнєві вміння, розвиток мовлення, комунікативно-мовленнєвий розвиток, інклюзивне навчання, інклюзивний клас, особливі освітні потреби, педагогічні умови, діти молодшого шкільного віку, навчальний процес.