ІНФОРМАЦІЙНЕ ПЕРЕВАНТАЖЕННЯ СТУДЕНТІВ КОЛЕДЖІВ - Юринець, Олександр; Хавура, Марія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2021)
У статті представлено аналіз результатів дослідження проблеми інформаційного перевантаження сучасної молоді віком від 15 до 20 років, що навчаються у коледжах, розташованих у невеликих містах. За результатами проведеного анкетування та аналізу джерел визначено основні причини інформаційного перевантаження студентів. Серед них виокремлено недостатню професійну орієнтацію молоді, що здобуває освіту в коледжах, відсутність системності в роботі з гаджетами, непомірну кількість різнопрофільних навчальних дисциплін в освітньо-професійних програмах закладів фахової передвищої освіти. Для усунення визначених причин, упорядкування рівня інформаційного навантаження студентів запропоновано ряд заходів, які доцільно вжити державі, суспільству та молодій людині. Ключові слова: інформація, інформаційне перевантаження, коледж, професійна підготовка, студент, молодь, фахова передвища освіта, сучасна людина.