РОБОТА З ПАТЕНТНИМИ БАЗАМИ ДАНИХ В ПРОЦЕСІ СТВОРЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНИХ ВИНАХОДІВ - Мелентьєв, Олег (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2021)
У статті розглянуто методичні поради та способи патентного пошуку на основі досвіду автора з патентознавства і використання патентних баз даних засобами інтернет-доступу. Проаналізовано патентний пошук зі зверненням як до патентних баз України, так і до національних патентних баз різних держав, а також інші електронні ресурси, що доступні в інтернет-мережі та які сприяють створенню конкурентоспроможних винаходів. Для створення корисних моделей у вільному доступі є безкоштовні сайти, що мають власні пошукові системами із застарілими базами: www.findpatent.com.ua, www.findpatent.ru, www.patents.su та інші. Ключові слова: конкурентоспроможні винаходи, пошукові системи, патентні відомства, корисна модель, патент, патентознавство, патентні бази даних, Укрпатент.