ФОРМУВАННЯ ДИЗАЙНЕРСЬКИХ УМІНЬ У ЗДОБУВАЧІВ ТЕХНОЛОГІЧНОЇ ТА ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ ПІД ЧАС ВИВЧЕННЯ ДИСЦИПЛІН ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ - Мироненко, Наталя; Абрамова, Оксана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2022)
У статті розглядаються особливості формування дизайнерських умінь у здобувачів технологічної та професійної освіти під час вивчення дисциплін професійної підготовки, які мають бути спрямовані на проєктно-технологічний підхід продуктивної технологічної підготовки. Визначено місце та роль формування дизайнерських умінь у системі вищої освіти. У статті приділено увагу формуванню дизайнерських вмінь під час проєктно-технологічної діяльності здобувачів освіти на різних етапах реалізації власних творчих ідей. Ключові слова: дизайнерські уміння; дизайн-мислення; дизайн-проєкт; проєктна технологія; проєктно-технологічна діяльність; технологічна освіта; професійна освіта; дисципліни професійної підготовки.