МУЗЕЙ ІСТОРІЇ ТЕХНІКИ ЯК ВАЖЛИВИЙ НАВЧАЛЬНИЙ КОМПЛЕКС В ПРОЦЕСІ ФОРМУВАННЯ В ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ СИСТЕМНОГО УЯВЛЕННЯ ПРО ТЕХНОСФЕРУ - Авраменко, Олег; Ткачук, Станіслав (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2023)
В статті представлено, що музей історії техніки демонструє не тільки досягнення інженерної думки, але й інтелектуальні і творчі здібності нації, суспільства, людства. Обґрунтовано включення просвітницьких комплексів до навчального процесу як джерела інформації та методологічних засобів навчання. Розроблено проєкт положення музею як структурної одиниці закладу освіти. Доведено, що культурно-історична спадщина людства у вигляді музею історії техніки представляє динамічну картину розповсюдження технологій. Ключові слова: музей; історія; техніка; технологія; техногенне суспільство; техносфера; технологічна культура.