ПОНЯТІЙНО-ТЕРМІНОЛОГІЧНИЙ АПАРАТ В РЕАБІЛІТАЦІЙНІЙ СФЕРІ - Чепурна, Наталя (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2023)
В статті висвітлено понятійно-термінологічний апарат реабілітаційної сфери (фізична терапія, ерготерапія) шляхом аналізу законодавчої бази та наукових джерел. Сформульовано термінологічні аспекти підготовки фахівців реабілітаційної сфери на різних освітніх рівнях. В структурі підготовки фахівців реабілітаційної сфери висвітлено напрями реабілітації (227.1 Фізична терапія; 227.2 Ерготерапія; 227.3 Терапія мови та мовлення), що дозволяє ЗВО сфокусовуватись та конкретизовувати підготовку цих спеціалістів на бакалаврському та магістерському рівнях. Ключові слова: фізична терапія; ерготерапія; терапія мови та мовлення; фізичний терапевт; ерготерапевт; бакалаврський рівень; магістерський рівень; реабілітаційний процес.