ВИКОРИСТАННЯ МНЕМОТЕХНІЧНИХ МЕТОДІВ ТА АСОЦІАТИВНИХ КАРТОК ПРИ ВИВЧЕННІ ГЕНЕТИКИ - Скрипник, Сергій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
У статті досліджується ефективність використання мнемотехнічних методів та асоціативних карток під час вивчення генетики. Окреслюються принципи роботи асоціативних карток, їхня роль у покращенні запам’ятовування складних генетичних термінів і процесів. Огляд літературних джерел підтверджує позитивний вплив візуалізації та асоціацій на когнітивну діяльність студентів. Також розглянуто перспективи впровадження цих методів у сучасну освітню систему, особливо в контексті цифрових платформ для навчання. Висновки демонструють, що ці методи значно підвищують ефективність засвоєння складної біологічної інформації. Актуальність теми використання мнемотехнічних методів та асоціативних карток при вивченні генетики зумовлена швидким розвитком біологічних наук та зростаючими вимогами до рівня знань учнів. Генетика, як складна і динамічна галузь, потребує від здобувачів освіти не лише глибокого розуміння теоретичних концепцій, але й уміння запам’ятовувати великий обсяг інформації.