ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ТЕРМІНІВ «ЗАКОРДОННИЙ СТУДЕНТ», «ІНОЗЕМНИЙ СТУДЕНТ» ТА «МІЖНАРОДНИЙ СТУДЕНТ» У РІЗНИХ ОСВІТНІХ ТА КУЛЬТУРНИХ КОНТЕКСТАХ - Свиридюк, Ольга (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2024)
У статті проаналізовано особливості використання термінів «закордонний студент», «іноземний студент» і «міжнародний студент» у різних освітніх та культурних контекстах. З’ясовано, що британські вчені віддають перевагу використанню терміну «міжнародний студент», адже краще відображає реалії глобалізації, інтернаціоналізації та студентської мобільності, що відповідає сучасним потребам освітніх установ і міжнародної спільноти. Наголошено, що термін «іноземний студент» залишається домінуючим терміном в українській освіті завдяки його юридичній визначеності та усталеній практиці, проте «міжнародний студент» також поступово входить в ужиток, особливо в контексті євроінтеграції та освітніх обмінів.