ОРГАНІЗАЦІЯ ІНШОМОВНОГО СЕРЕДОВИЩА СТУДЕНТІВ В КОНТЕКСТІ ІНДИВІДУАЛЬНИХ ОСВІТНІХ ТРАЕКТОРІЙ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31499/2307-4906.1.2024.302130

Ключові слова:

іншомовне середовище навчання; студенти; індивідуальна освітня траєкторія; сучасний освітній простір; персональне середовище навчання; організація навчання; інформаційне суспільство; конективізм; інструменти навчання.

Анотація

Стаття розглядає поєднання сучасних підходів до організації іншомовного середовища навчання для студентів у вимірі сучасних тенденцій розвитку інформаційного суспільства. Проаналізовано особливості формування іншомовного середовища навчання студента у контексті індивідуальних освітніх траєкторій та організації персонального середовища навчання.
Звертається увага на роль конективізму, який акцентує на різноманітності підходів у навчанні, його сталості, розумінні навчання як безперервного процесу формування мережі, ухвалення рішень і застосування різних джерел інформації, встановлення зв'язків між різними галузями знань, концепціями та ідеями.
Персональне середовище навчання визначено як особливий підхід до організації навчання, який трактує знання як особливу особисту цінність для кожної людини, а також набір ресурсів, інструментів навчання, проектів та інформаційних матеріалів), необхідних для створення особистого навчального простору.

Біографія автора

Олексій Караманов, Львівський національний університет імені Івана Франка.

Доктор педагогічних наук, професор.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-03-27

Як цитувати

Караманов, О. (2024). ОРГАНІЗАЦІЯ ІНШОМОВНОГО СЕРЕДОВИЩА СТУДЕНТІВ В КОНТЕКСТІ ІНДИВІДУАЛЬНИХ ОСВІТНІХ ТРАЕКТОРІЙ. Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, (1), 25–31. https://doi.org/10.31499/2307-4906.1.2024.302130

Номер

Розділ

Статті