ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ФОРМУВАННЯ САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНЬОГО ІНЖЕНЕРА-ПЕДАГОГА ХАРЧОВОГО ПРОФІЛЮ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ
DOI:
https://doi.org/10.31499/2307-4906.3.2021.241567Анотація
У статті розкрито проблему пошуку педагогічних умов формування санітарно-гігієнічної культури в майбутнього інженера-педагога харчового профілю. Теоретично обґрунтовано особливості формування санітарно-гігієнічної культури в майбутнього інженера-педагога харчового профілю в освітньому процесі закладу вищої освіти, що забезпечуватиме наступні педагогічні умови: забезпечення позитивної мотивації майбутніх інженерів-педагогів харчового профілю до формування санітарно-гігієнічної культури через оновлення змісту фахових дисциплін на основі впровадження міжпредметних зв’язків із відповідним програмно-методичним забезпеченням; упровадження дисципліни вільного вибору; використання потенціалу виробничої практики для набуття досвіду формування санітарно-гігієнічної культури.
Ключові слова: педагогічні умови; санітарія; гігієна; культура; харчовий профіль; інженер-педагог; дисципліна вільного вибору; освітній процес; виробнича практика.