ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА МЕТОДИ НАВЧАННЯ УПРАВЛІНСЬКИХ КАДРІВ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

Автор(и)

  • Олена Василенко

DOI:

https://doi.org/10.31499/2307-4906.1.2015.196234

Ключові слова:

Інноваційні технології, методика навчання, управлінські кадри закладів ресторанного господарства, навчання управлінців ресторанного господарства, інноваційні технології в ресторанній справі.

Анотація

У нових сучасних умовах реформування національної системи освіти України виникла потреба практичної підготовки фахівців ресторанної справи до активного вирішення проблем у постійно мінливому соціальному середовищі. У статті висвітлено проблему підготовки управлінських кадрів закладів ресторанного господарства та запропоновано інноваційні методи навчання дисципліни «Інноваційні ресторанні технології», які ефективно впливають на формування управлінця нового типу.

В новых современных условиях реформирования национальной системы образования Украины возникла потребность практической подготовки специалистов ресторанного дела к активным решениям проблем в постоянно меняющейся социальной среде. В статье освещена проблема подготовки управленческих кадров учреждений ресторанного хозяйства и предложены инновационные методы обучения дисциплины «Инновационные ресторанные технологии», которые эффективно влияют на формирование управленца нового типа.

In modern conditions of reforming the national education system of Ukraine there is a need practical training restaurant business to active solutions in a constantly changing social environment. The article highlighted the issue of management training institutions restaurant industry and offer innovative methods of teaching discipline «Innovative technologies restaurant» that effectively influence the formation of a new type of manager.

Посилання

Алексюк А. М. Експериментальне впровадження технології модульної організації навчання у вищій школі (на прикладі гуманітарних предметів): наук.-метод. посіб. / А. М. Алексюк // Проблеми вищої школи. – Вип. 79. – К., 1994.

Богданова І. М. Педагогічна інноватика : навч. посіб. / І. М. Богданова – Одеса : ТЕС, 2000. – 197 с.

Гуревич Р. С. Інтеграція сучасної науки і деякі проблеми змісту освіти у вищій педагогічній школі / Р. С. Гуревич // Вища освіта в Україні: реалії, тенденції, перспективи розвитку. – К., 1996. – Ч. ІІ.

Кремень В. Г. Освіта і наука України: шляхи модернізації (факти, роздуми, перспективи) / В.Г. Кремень. –К. : Грамота, 2003. – 216 с.

Кіктенко К. З. Освітні технології : навч.-метод. посіб. / К. З. Кіктенко О. М. Любарська [та ін.] ; за заг. ред. О. М. Пєхоти. – К. : А.С.К, 2001. – 256 с.

Пометун.О. Інтерактивні технології навчання: теорія, практика, досвід: метод. посіб. / О. Пометун, Л. Пироженко. – К. : АПН, 2002. – 135 с.

Павленко А. Ф. Проблеми реалізації нової парадигми вищої освіти в Україні / А. Ф. Павленко, С. В. Стешенко // Вища освіта вУкраїні: реалії, тенденції, перспективи розвитку. – К., 1996. – Ч. І.

Чернилевский Д. В. Дидактические технологии в высшей школе : Учеб. пособие для вузов / Д. В. Чернилевский. – М. : ЮНИТИ – ДАНА, 2002. – 437 с.

##submission.downloads##

Як цитувати

Василенко, О. (2020). ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА МЕТОДИ НАВЧАННЯ УПРАВЛІНСЬКИХ КАДРІВ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА. Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, (1). https://doi.org/10.31499/2307-4906.1.2015.196234

Номер

Розділ

Статті