ТЕОРЕТИЧНЕ ПІДҐРУНТЯ ГОТОВНОСТІ БАКАЛАВРІВ З ТУРИЗМУ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ВЗАЄМОДІЇ ЗІ СПОЖИВАЧАМИ ТУРИСТИЧНИХ ПОСЛУГ
DOI:
https://doi.org/10.31499/2307-4906.1.2014.197517Ключові слова:
Бакалавр з туризму, туристська освіта, готовність до професійної взаємодії, споживачі туристичних послуг.Анотація
У статті розглянуто систему поглядів на проблему професійної туристської освіти в сучасних умовах. Наведено авторське визначення поняття «готовність бакалаврів з туризму до професійної взаємодії зі споживачами туристичних послуг». Охарактеризовано вимоги, необхідні для досягнення високого рівня готовності бакалаврів з туризму до професійної взаємодії зі споживачами туристичних послуг.
Посилання
Бебик В. М. Болонський процес: перспективи і розвиток у контексті інтеграції України в Європейський простір вищої школи : монографія / за ред. В. М. Бебика. – К. : МАУП, 2004. – 200 с.
Захарченко В. Ю. Освітні стандарти та програма підготовки фахівців спеціальності «Туризм» освітньо-кваіфікаційного рівня «бакалавр» в Чеській Республіці / В. Ю. Захарченко // Вісник НУ імені Тараса Шевченка. – 2013. – № 18(277). – Ч. ІII. – С. 145–151.
Казарницькова Я. Л. Процес формування професійної компетентності та працездатності майбутнього фахівця туристської індустрії / Я. Л. Казарницькова // Вісник Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка. – 2009. – № 10(173). – С. 67–74.
Квартальнов В. А. Туризм: теория и практика / В. А. Квартальнов. – М. : Финансы и статистика, 1998. – Т. 4. – 312 с.
Кнодель Л. В. Теорія і практика підготовки фахівців сфери туризму в країнах-членах Всесвітньої туристичної організації : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня д-ра пед. наук : спец. : 13.00.04 «Теорія та методика професійної освіти» / Л. В. Кнодель. – Тернопіль, 2007. – 41 с.
Федорченко В. К. Історія екскурсійної діяльності в Україні : навч. посіб. / В. К. Федорченко. – К. : Кондор, 2010. – 166 с.
Федорченко В. К. Теоретичні та методологічні засади підготовки фахівців для сфери туризму / В. К. Федорченко. – К. : Вид. дім «Слово», 2004. – 278 с.