САМОСТІЙНА РОБОТА МАЙБУТНІХ ІНЖЕНЕРІВ-ПЕДАГОГІВ ХАРЧОВОЇ ГАЛУЗІ ЯК УМОВА ФОРМУВАННЯ ЗАГАЛЬНИХ ТА ФАХОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ

Автор(и)

  • Наталія Дубова Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини. http://orcid.org/0000-0001-6613-1044
  • Вячеслав Люльченко Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини. http://orcid.org/0000-0002-6728-4744

DOI:

https://doi.org/10.31499/2307-4906.2.2021.236630

Анотація

У статті розглянуто проблему підготовки інженера-педагога харчової галузі, зокрема особливості організації самостійної роботи, яка сприяє формуванню загальних та фахових компетентностей у процесі вирішення професійних завдань. Приділено увагу з’ясуванню ролі самостійної роботи у формуванні загальних та фахових компетентностей, визначенню ефективних шляхів її впровадження у процесі професійної освіти майбутніх фахівців харчової галузі. Охарактеризовано види завдань для самостійної роботи, акцентовано увагу на їхній діяльнісний характер.

Ключові слова: фахова підготовка, професійна компетентність, самостійна робота, професійна освіта, харчові технології, інженер-педагог харчових технологій, позааудиторна робота, пізнавальні завдання.

Біографії авторів

Наталія Дубова, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.

Kандидат педагогічних наук, доцент кафедри професійної освіти та технологій за профілями.

Вячеслав Люльченко, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.

Bикладач кафедри техніко-технологічних дисциплін, охорони праці та безпеки життєдіяльності.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-06-24

Номер

Розділ

Статті