ФОРМУВАННЯ ТЕХНІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У МАЙБУТНЬОГО ФАХІВЦЯ ХАРЧОВОЇ ГАЛУЗІ ЯК СКЛАДОВОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ

Автор(и)

  • Наталія Дубова Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини., Ukraine https://orcid.org/0000-0001-6613-1044
  • Вячеслав Люльченко Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини., Ukraine https://orcid.org/0000-0002-6728-4744

DOI:

https://doi.org/10.31499/2307-4906.1.2023.276931

Анотація

У статті розглянуто проблему підготовки майбутнього фахівця харчової галузі в системі закладів вищої освіти, зокрема зосереджено увагу на формуванні технічної компетентності. Висвітлено та охарактеризовано актуальність даної проблеми та основні підходи до формування технічної компетентності у майбутніх фахівців харчової галузі у процесі здобування рівня «бакалавр». Виокремлено, що формування технічної компетентності у майбутніх фахівців харчової галузі можливе при опануванні фахових дисциплін та дисциплін вільного вибору із використанням компетентнісного, міжпредметного та міжтематичного педагогічних підходів.

Ключові слова: фахівець; професійна компетентність; технічна компетентність; освітній процес; здобувач; заклад вищої освіти; міжпредметний підхід; міжтематичний підхід; компетентнісний підхід; активні методи.

Біографії авторів

Наталія Дубова, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.

Kандидат педагогічних наук, доцент кафедри професійної освіти та технологій за профілями.

Вячеслав Люльченко, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.

Cтарший викладач кафедри техніко-технологічних дисциплін, охорони праці та безпеки життєдіяльності.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-03-30

Як цитувати

Дубова, Н., & Люльченко, В. (2023). ФОРМУВАННЯ ТЕХНІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У МАЙБУТНЬОГО ФАХІВЦЯ ХАРЧОВОЇ ГАЛУЗІ ЯК СКЛАДОВОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ. Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, (1), 36–42. https://doi.org/10.31499/2307-4906.1.2023.276931

Номер

Розділ

Статті