ФОРМУВАННЯ ТЕХНІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У МАЙБУТНЬОГО ФАХІВЦЯ ХАРЧОВОЇ ГАЛУЗІ ЯК СКЛАДОВОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ
DOI:
https://doi.org/10.31499/2307-4906.1.2023.276931Анотація
У статті розглянуто проблему підготовки майбутнього фахівця харчової галузі в системі закладів вищої освіти, зокрема зосереджено увагу на формуванні технічної компетентності. Висвітлено та охарактеризовано актуальність даної проблеми та основні підходи до формування технічної компетентності у майбутніх фахівців харчової галузі у процесі здобування рівня «бакалавр». Виокремлено, що формування технічної компетентності у майбутніх фахівців харчової галузі можливе при опануванні фахових дисциплін та дисциплін вільного вибору із використанням компетентнісного, міжпредметного та міжтематичного педагогічних підходів.
Ключові слова: фахівець; професійна компетентність; технічна компетентність; освітній процес; здобувач; заклад вищої освіти; міжпредметний підхід; міжтематичний підхід; компетентнісний підхід; активні методи.