РОБОТА З ДОВІДКОВИМИ ДЖЕРЕЛАМИ ЯК СКЛАДНИК ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФІЛОЛОГІВ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31499/2307-4906.3.2023.289891

Анотація

У статті розглянуто особливості роботи з довідковими джерелами як важливого складника професійної підготовки майбутніх філологів, описано способи реалізації такої роботи в контексті формування лексикологічних, граматичних і мовленнєвих компетентностей студентів-філологів. Звернено увагу на формування компетентностей коригування, редагування і створення власних текстів. Ці вміння і навички студенти розвивають під час виконання вправ, спрямованих на з’ясування значення слова чи правильної граматичної форми. Стилістичні вміння і навички, вироблені під час роботи з довідковими джерелами, розвивають мовленнєву культуру студента, виховують свідоме ставлення до слова.

Ключові слова: довідкові джерела; значення слова; словникова стаття; лексикологічні; граматичні; мовленнєві компетентності; морфемна будова; морфемний аналіз.

Біографії авторів

Неля Митько, Донецький національний університет імені Василя Стуса.

Cтарший викладач кафедри української мови, теорії та історії української і світової літератури.

Олена Важеніна, Донецький національний університет імені Василя Стуса.

Kандидат філологічних наук, доцент, доцент кафедри української мови, теорії та історії української і світової літератури.

Ірина Домрачева, Донецький національний університет імені Василя Стуса.

Kандидат філологічних наук, доцент, доцент кафедри української мови, теорії та історії української і світової літератури.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-10-31

Як цитувати

Митько, Н., Важеніна, О., & Домрачева, І. (2023). РОБОТА З ДОВІДКОВИМИ ДЖЕРЕЛАМИ ЯК СКЛАДНИК ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФІЛОЛОГІВ. Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, (3), 68–77. https://doi.org/10.31499/2307-4906.3.2023.289891

Номер

Розділ

Статті