ОСВІТЯНИН МАЙБУТНЬОГО ПОКОЛІННЯ: РОЛЬ КРЕАТИВНОГО ВИКЛАДАЧА В СОЦІОКУЛЬТУРНОМУ ПРОСТОРІ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31499/2307-4906.2.2024.306317

Ключові слова:

креативний викладач; освіта; майбутнє покоління; соціокультурний простір; експертність; педагогічна майстерність; цифрова компетентність; креативність; інноваційність; навички 21 століття.

Анотація

У статті розглядається роль креативного викладача в сучасному суспільстві. Автор стверджує, що креативні викладачі є ключовою фігурою в освіті майбутнього покоління. Вони повинні бути здатні не лише передавати знання, але й розвивати у студентів креативне мислення, навички вирішення проблем та співпраці. У дослідженні автор описує характеристики креативного викладача. До них належать такі особистісні якості, як відкритість до нового, допитливість, гнучкість мислення, здатність до ризику, впевненість у собі, оптимізм; ключові компетентності – експертність у предметній галузі, педагогічна майстерність, цифрова компетентність, інноваційність та креативність, що передбачає глибоке розуміння предмета, інноваційні методи викладання, здатність надихати, вміння співпрацювати, відкритість до нового. Автор стверджує, що креативні викладачі є важливим ресурсом для суспільства. Вони відіграють ключову роль в освіті майбутнього покоління та допомагають їм розвивати навички, необхідні для успіху в 21 столітті.

Біографія автора

Віра Бурназова, Бердянський державний педагогічний університет.

Кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-05-29

Як цитувати

Бурназова, В. (2024). ОСВІТЯНИН МАЙБУТНЬОГО ПОКОЛІННЯ: РОЛЬ КРЕАТИВНОГО ВИКЛАДАЧА В СОЦІОКУЛЬТУРНОМУ ПРОСТОРІ. Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, (2), 20–27. https://doi.org/10.31499/2307-4906.2.2024.306317

Номер

Розділ

Статті