ТЕХНОЛОГІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЄКТУ У ПРОЦЕСІ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ БАКАЛАВРІВ З ФІЗИКИ У ПЕДАГОГІЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31499/2307-4906.3.2024.312951

Ключові слова:

технологія; проєктна діяльність; освітній проєкт з фізики; фахова підготовка; майбутній бакалавр з фізики; навчально-дослідницька взаємодія; модель; відеосупровід демонстрацій фізичних експериментів; педагогічний університет.

Анотація

У статті автор розглядає освітній проєкт з фізики як унікальну діяльність учасників (викладачів, студентів з різних груп, курсів) у сфері фізичних досліджень, яка має визначені строки і забезпечує досягнення запланованого результату, котрим є створений унікальний освітній продукт. Технологію освітнього проєкту потрактовано як педагогічну технологію ресурсно-орієнтованого навчання майбутніх бакалаврів з фізики, котра являє собою сукупність методів і прийомів організації дидактичного процесу та навчально-дослідницької взаємодії усіх учасників проєкту для досягнення результату у межах визначеного часового проміжку. Визначено етапи реалізації технології освітнього проєкту у процесі фахової підготовки майбутніх бакалаврів з фізики у педагогічному університеті: етап стратегічного планування, етап моделювання, етап реалізації проєкту, етап презентації та рефлексії.

Біографія автора

Роман Гриньов, Аріельський університет (Ізраїль).

Кандидат фізико-математичних наук, інженер та науковий дослідник кафедри фізики.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-09-27

Як цитувати

Гриньов, Р. (2024). ТЕХНОЛОГІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЄКТУ У ПРОЦЕСІ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ БАКАЛАВРІВ З ФІЗИКИ У ПЕДАГОГІЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ. Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, (3), 6–14. https://doi.org/10.31499/2307-4906.3.2024.312951

Номер

Розділ

Статті