ВИКОРИСТАННЯ НІМЕЦЬКОГО ДОСВІДУ ПРОЄКТУВАННЯ МЕБЛІВ У ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ ДИЗАЙНЕРІВ
DOI:
https://doi.org/10.31499/2307-4906.4.2021.250148Анотація
У статті вказано на необхідність постійного оновлення змісту професійної освіти сучасних дизайнерів з урахуванням європейського досвіду розвитку дизайн-освіти. Проаналізовано найперші «франкфуртські кухні» та останні тенденції формування середовища зони приготування та приймання їжі на прикладі меблів різних німецьких фірм. Продемонстровано цінність вивчення столітнього німецького досвіду проєктування меблів у професійній підготовці майбутніх українських дизайнерів.
Зроблено висновок, що ознайомлення українських студентів з передовими розробками німецьких дизайнерів забезпечить їм затребуваність і конкурентоспроможність на ринку праці у сфері дизайну.
Ключові слова: дизайн інтер’єру; діяльність німецьких меблевих фірм; дизайн-освіта; німецький досвід; майбутній дизайнер; німецький дизайн кухонь; проєктування меблів; тенденції європейського дизайну.